Det siste nye :

31. okt, 2017

Halloween feires på Forus idag, uten smågodt, og forhåpentligvis uten for mange knep også. Ulsrud Tea skal ut i et vanlig elite-løp i V65-2. Hun avgjorde meget enkelt sist, mot adskillig skarpere konkurranse, men alle løp skal kjøres som det heter, og det er tross alt halloween, så jeg tør ikke være bombastisk!

I V65-3 møter Global Rising blandt annet fenomenet Come Vacation og Hamre hoppa U.F. Andover Again... vi håper hoppa vår kan vise mer tenner enn hun har gjort til nå, for det må hun skal hun hevde seg mot disse damene. Vi jager premie i første omgang.

V65-4/V5-1 Valle Indianna har kun startet en lokalkjøring hos oss, men har vært fin i trening. Hoppa har en sinnsyk speed, og et vanvittig steg, men jeg tør ikke si hva hun vil i banen før jeg har sett henne gå et løp og to. Premiejeger i første omgang.

V65-5/V5-2 Stjernetira skuffet litt sist, men skal ha formen inne, bør være på trippelen feilfritt. Lome Lotta har vært tilbake i trening en god stund nå, etter sommerferien hun fikk for å få på seg noen kilo. Hoppa er hyperaktuell om hun ikke puller vekk kreftene sine, men dette var grunnen til at hun ble tatt vekk tidligere, hun blir for stri og tapper seg selv totalt for krefter. Om hun holder seg rolig kan hun vinne på direkten.

V65- 6/V5-3/DD-1 Fam BR har litt usikker form, men skal kunne litt på hjemmebane, trener veldig fint, har fått lagt på seg noen kilo, skal regnes blandt de 3-4.

 

 

31. okt, 2017

Det ble en finfin tur til sørlandet for 2 og 4-beinte. Hestene reiste fint, været var adskillig bedre enn sist, og prestasjonene like så. Gull Tora åpnet ballet med å ta rygg på leder, og følge hele veien til oppløpet, da stakk dunderfavoritten ifra på uforskammede lette bein, men Tora fulgte på til en fin 3. plass, imponerende etter 3 omstarter! Makeawish var max uheldig underveis, nok en gang, men beit tennwene sammen og tråklet seg løs fra slitne konkurrenter og viste at hun både kan og vil, hun ble belønnet med en fin 4. plass. Erga Rauen ble for hissig i dødens og slet seg selv ut etter en drøy runde, mens Ramsjerven bekreftet det positive intrykket vi fikk sist på Klosterskogen og kjempet inn en hederlig 4. plass. Disse hestene står på tur for enda bedre plasseringer utover høst/vinter, om de holder helsa.

22. okt, 2017

Ovi drar til Sørlandet med 2 hester idag, begge starter i første løp, og begge er veldig usikre kort. Napoleon Corall skal kjøres av Mikkelsen, og Global Rising av Tengsareid. Med andre ord to dyktige sjåfører som bør klare å lose hestene gjennom løpet feilfritt om ikke uforutsette ting skjer. Disse to hestene lever under en ulykkelig stjerne for tiden, og har hatt mye uhell både med løpsopplegg og skade. Etter siste start fant vi en hovbyll på Rising, så vi håper dette var forklaringen på at innsatsen var litt under pari. Vihar alltid tro på hestene våre, ellers hadde de ikke startet, men vi er også realister, og jeg trooor ikke på noen seier idag, desverre...Alt i alt håper vi på en best mulig premie, alt annet blir vi veldig glade forSmiler stort!

22. okt, 2017

At Stjernetira hoppet seg vekk tilsynelatende uten grunn, var ergerlig, men frustrasjonen ble veldig fort erstattet av ekstase, da Ulsrud Tea toget inn til helenkel seier i Jacob Mæland. Den lille jerndamen gjør det igjen. Hun er løpssugen som aldri før, og minst like ivrig i trening nå, som hun var i sine yngre dager. Nesten like stort som å vinne, var det å høre legendariske Asbjørn Mehla's kjærlighets ærklæring til Tea. Han satte ord på akkurat det samme som vi sitter og tenker på. Denne hoppa har overgått det meste, hun har løpt fra tillegg til tillegg gjennom hele karrieren, alle har prøvd å slå henne (klart, noen har lykkes), både hester, kusker, trenere, DNT og stevneveterinærer. Men Tea lar seg ikke rokke. Hun er laget av solid stoff. Hennes svar er å gjøre så godt hun kan, hver gang. 

Det finnes ingen andre slike. De andre hoppene som er av slikt kaliber, er enten variable i prestasjonene, eller så har ikke helsa tålt hardkjøret. Tea har tålt det meste verden har kastet mot henne, og det skyldes både en psyke av rent, norsk rustfritt stål, og en fysikk av jern. At det ble oss som fikk henne på stall for 6 år siden, er vi så takknemlige for, at det ikke kan settes ord på. Anita er en drømme-hesteeier, som kun vil det beste for hesten, og gir Ovi full tillit i oppgaven. Ikke alle hadde klart å holde beina så godt plantet på jorda i all suksessen, på samme måte som Anita har.

Vi må da benytte anledningen til å si at vi synes samtlige våre hesteeiere er en drøm å jobbe for, alle har forståelse for individets behov, at dyrevelferd er viktigst, og at en trener må ha spillerom i sin disponering av konkurransehesten. Desverre finnes det bare en Ulsrud Tea, vi skulle ønske alle fikk oppleve å ha en slik hest, og vi jobber dag og natt for å komme nærmest mulig. Vi har ikke noen flott ny stall, vi har ikke endeløse gønne gress-paddocker til hestene våre, ikke lys i treningsløypene om vinteren, ikke masse ansatte, ikke svære lastebiler og ikke stallen full av auksjons-dyringer og eksklusive importer.

Vi leier en gammel nedslitt låve som vi prøver å holde ved like selv, med tilhørende luftegårder som er grønne om sommeren, men som vestlands-vinteren forvandler til søle i slutten av august. Treningen foregår på flateste Jæren, på ordinære grusveier, men om vi ofrer litt ekstra tid kan vi kjøre langs endeløse sandstrender (vel og merke for det meste i stiv kuling og regn), eller ri i skog og mark (da må vi laste hestene på bil og kjøre en bit). Stallen er full av helt ordinære hester, som vi gjør alt vi kan for å holde friske, glade og klar for oppgaven de står foran. Til å hjelpe oss med dette har vi flere fantastiske mennesker som har sin egen hest hos oss, og som hjelper oss med det de kan så og si hver eneste dag. Så det er mange mennesker som skal ha takk når ting går så bra som det av og til gjør, både med Tea og med de andre på stallen.

Hverdagen er tung og slitsom når man driver med hest, spesiellt når vi nærmer oss den mørke kalde årstiden, og det krever noen helt spesielle karaktertrekk hos et menneske som vil utsette seg for dette kjøret. Det er mye negativt i hverdagen, mye å holde styr på, mange nederlag og slag i trynet. Sportslig er norsk travsport bedre enn noensinne, men likevel virker alt å være litt på hell. I mine øyne så kommer slike tendenser alltid fra toppen av pyramiden, og sprer seg nedover. Denne skuta har ingen skipper lengre, og det merkes. 

Men, det tilsides, så kan det idag leses at hestefolk i natt troppet opp for hverandre når behovet var som størst. En lastebil med 6 hester veltet på Haukelid (ikke akkurat verdens navle), og folk strømmet til, slapp det de hadde i hendene og strømmet til for å redde to- og firbeinte. Det var rørende å lese rapportene på sosiale medier idag tidlig. Stakkars folk og dyr som var involvert i dette, men takk og lov for dere som hjalp til, og sørget for å redde alle sammen ut i tide.

20. okt, 2017

På lørdag er det V75 kjøring på vår andre hjemmebane, Bergen. Ovi drar opp med 2 kaldblodshopper.

V4-2/V75-5 Stjernetira starter i et løp i grunncupen for kaldblods. Hun har gjort flotte løp for oss etter at hun kom på stall, og hadd garantert fått en høy premie sist, uten gallopp. Jeg synes hoppa fortjener en strek av spillerne, selv om det er flere flinke hester i dette feltet. Mest konkurranse ser jeg kanskje blandt 40m-hestene, men lengre fremme står blandt annet Ty Venn og Mos Lomen. Det er et vid-åpent løp i mine øyne, og vi går for best mulig premie.

V4-3/V75-6/DD-1 Jacob Mælands Æresløp var en serdeles positiv affære for Ulsrud Tea ifjor, hvor hun tapte knepent for Tekno Odin, på fantastiske 1.18,9. I år møter hun en annen Tekno, nemlig Jerken, som har gått fra triumf til triumf i år, og dessuten både Kleppe Slauren, og Fanden, samt Ingbest. Dette blir et tøfft løp, men jeg har tro på at Tea gjør sitt ytterste for å få være med lengst mulig fremme når målstreken passeres. Og det er nesten ikke noe, som er sterkere enn viljen til en dame!! Det forventes fart over forestillingen på lørdag, og vi håper på et spennende oppgjør!