28. jun, 2017

Guess who's back!?

Da var det lenge siden sist gitt! Vår gode hjelper, Mona, har forsøkt å holde tritt med ting som skjer i stallen, og formidle dette videre i dette forumet, men ettersom hun ikke har hest lengre, og ikke er så mye i stallen, så ble dette litt bakvendt. Så, da overtar jeg igjen, og jeg lover å prøve å oppdatere med jevne mellomrom, og kanskje komme med noen sleivspark og bilder innimellomKul

Ståa for øyeblikket er litt uviss på stallen. Endel av hestene ser ut til å slite med å finne løpsformen, og vi sliter litt med å finne ut hvorfor... Samtlige trener bra, men det kommer ikke ordentlig frem i løpsbanen slik vi ser det for oss.

Igår hadde vi 7 hester til start på Forus.

Førstemann ut var Erga Rauen, som har hatt sitt å stri med de siste årene. Thomas Sverre satt i jolla, og hadde god tro, hesten var litt tråkk siste starten, så vi tok ut litt av plomberingen i ørene hans igår, og det tålte han ikke så bra. Det ble hopp og sprett, men travet fungerte fint, så vi får prøve igjen. Det meldes at hesten skal prøves under sal neste uke.

Karmøy Juni og Moe Hrym startet i samme løp, Juni feilet fra start, satt innvendig og ga seg litt for lett. Hun skal starte montéløp imorgen i Bergen, og reiser deretter hjem til sin eier. Moe Hrym syntes rett og slett ikke noe om travløp for tiden, og bød seg ikke frem i det hele tatt.

Sørengjo var en litt vanskelig hest i utgangspunktet, han har stått hos i ca 2 måneder, og har på den tiden blandt annet operert i munnen, hos tannlege/veterinær Berven. Han trente finere og finere hjemme, og vi var spente igår, men desverre, idet fløyta gikk, så sto han igjen og hoppet, og var tilbake til gamle synder. Det var et skudd i natten å prøve seg, og det var en fin gest at eierne ville prøve oss, men det gikk desverre ikke Hesten reiste hjem til Bergen etter løpet.

Pøylefanten kom tilbake til oss etter sin siste start, ble behandlet, fungerte fint hjemme, men var ikke bra i varming og prøvestart igår. Han skal videre hos dyrlege for utredning.

Turboline startet for første gang etter gaffelbåndskade, satt fast til 5. plass og viste fin moral. Kom i mål med en sårskade bak, og må ha annet utstyr på bakbeina neste gang ut.

Napoleon Coral kom ut med helstengt hodelag kontra halvstengt som han har hatt før. Det ble kjørt 21-fart første 1000, og 14,5 siste 500, da ble det tungt å hente noe for en som er litt entaktet, og han jukser dermed litt på svingene, men står på fint til mål, noe som var veldig kjekkt å se etter etpar svake prestasjoner. Tror formen er på vei opp hos denne.

IMORGEN - BERGEN

Som nevnt over, så starter Karmøy Juni i et montéløp, hun har vært flink under sal, men møter noen riktige kanoner imorgen. Vi håper på en fin premie.

Global Rising har slitt litt med å finne formen. Hun ble påkjørt sist start i Skien, men hadde ikke veldig mange toppløp under beltet før dette heller. Veldig frustrerende, siden hun kjennes veldig fin ut hjemme. Løpet imorgen er et rent hopeløp, det skal være et åpent og fint felt, hvor hun bør kunne hevde seg om hun unngår uhell. Jeg våger ikke tro for mye, men håper selvsagt hun snart skal få vise hva hun kan. Har tidligere vært fryktelig stresset og tullete i trening, men med litt utstyrendring har hun blitt mye finere, og ser ut til å slappe mer av. 

Og med det byr jeg dere god natt, godtfolk!

To be continued...Liker