26. jul, 2017

det går opp og ned i livet...

Drt er ikke til å legge skjul på, NM ble egentlig en skuffelse. Tea ble ifølge kusk Wassberg, for stri i rygg, og ble sendt frem for å overta tet veldig tidlig. Dermed ble kortene spill rett inn i hendene på konkurrentene. Åserud Vilja var dyktig, og tok seg akkurat forbi, og Brenne Rødi valset over dem begge og vant overlegent etter mesterlig styring av Høitomt. Tea ble nummer 3, og vi har "ikke lov" å være skuffet, men det blir man likevel. Det var årets hovedmål, og når alt blir feil blir man veldig lei seg. Likevel, livet går videre. Neste gang Ulrud Tea starter blir det muligens noen utstyrsendringer for å se om hun kan roe seg ned litt.

Som for å strø salt i såret så feilet Fam BR fra seg en mulig trippelplass i løpet etterpå, så henge-leppa var komplett på veien hjem fra Kristiansand.

MEN! If at first you don't succeed, dust yourself off and try again! Igår var det hverdagstrav i all sin prakt på Forus. Været har snudd, og vi har fått SOMMER!

Sylv Oda gikk mønstringsløp nr 2 i flott stil, og Tysvær Silvia så fin ut i prøveløp. Ottey var tung i rumpa og fikk ikke premie, Gull Tora var veldig positiv til 4. plass, her etterlyste kusken mulighet for å dra sjekken opp ett hull til slutt ettersom hun trøbler litt når hun blir sliten, og han fikk ikke kjørt ordentlig ned oppløpet. Og så, tilbake i vinnersirkelen var Thomas Sverre og Some Kind of Monster!! Å du hendelse hvor herlig det var med en skikkelig opptur igjen. Monsteret var med på en hvass åpning, og slikket rygg hele veien til 50m fra mål, da kom åpningen og Thomas Sverre vrengte ut i angrep. Den bråspeedige svarte vallaken skvatt enkelt unna til en herlig seier. Litt lengre bak fikk Global Rising nok en fin 5. plass på en fin tid. Her mente kusk Ragnhild Tjaum (forøvrig ekskona til Ovi, og mamman til Thomas SverreSmiler stort) at hun gjorde et feil filvalg mot slutten og kunne endt opp litt lenger fremme om hun hadde holdt ryggen til sønnen. Det får så være, disse to hestene ser iallefall ut til å ha funnet formen igjen.

Idag er Ovi på Bjerke med Erga Rauen, som vant i Bergen, og har startet et monte-prøveløp. Hesten har fin form, og har denne gang mester-Høitomt i vogna. Det kan bli et spennende løp, med et felt fullt av kaldblodser i lavt grunnlag, alle fra 2140m. Rauen skal strekes sammen med Boen Odin, Frøyu Pelle, Tin Gnist og Brevik Juli synes jeg.